fb

Gratis verzending vanaf 80 Euro

We versturen dezelfde dag voor 16u *

Gratis retourneren **

Verzend en leveringsbeleid

Hoeveel bedragen de verzendingskosten / leveringskosten / portkosten?

Levering in België

GRATIS bij een bestelwaarde vanaf € 135.

Indien de waarde van uw bestelling lager ligt dan het bovengenoemde bedrag, zijn de leveringskosten als volgt:

LeveringstypeLeveringskosten
Afhaalpunt/Pakjesautomaat€ 4,76
Aan huis/op kantoor (Bpost)€ 5,95
  

Internationale levering

Voor een levering buiten België worden de verzendingskosten aangegeven in uw winkelmandje. De kosten zijn afhankelijk van de koerierdienst en het land van bestemming. Selecteer uw EU-bestemming bij het ingeven van het afleveradres om de exacte verzendkosten te weten.

Wat is de leveringstermijn? Wanneer mag ik mijn pakket verwachten?

Wanneer u uw bestelling geplaatst heeft, krijgt u per koerierdienst een geschatte leveringstermijn te zien. Meer dan 95% van de bestellingen op onze website worden binnen die termijn geleverd. De aangegeven leveringstermijn is van toepassing zodra uw betaling is afgerond en u een bevestigingsmail heeft ontvangen.

Bestellingen die van vrijdag 13:00 uur tot zondag 23:59 uur worden geplaatst, worden pas verwerkt en verzonden op maandag.

EU-bestemmingLeveringstermijn
België1-3 werkdagen
Nederland2-3 werkdagen
Luxemburg2-3 werkdagen
Duitsland2-3 werkdagen
Frankrijk2-4 werkdagen
Oostenrijk2-4 werkdagen
Rest van Europa3-5 werkdagen

Moet ik aanwezig zijn wanneer mijn bestelling geleverd wordt?

Het is ten zeerste aangeraden om aanwezig te zijn tijdens de levering aan huis of op kantoor. Bij afwezigheid zal de koerier het pakket overhandigen aan een buur, de receptie of afleveren in een nabijgelegen parcelshop. De koerier houdt u op de hoogte van de status van uw pakket per e-mail of via een brief in uw brievenbus. Daarin staat vermeld waar u het pakket kunt afhalen of hoe u contact kunt opnemen met de door u gekozen koerierdienst om een nieuwe levering af te spreken.

Indien het niet mogelijk is om aanwezig te zijn tijdens de levering, adviseren we u om uw pakket rechtstreeks te laten leveren in een afhaalpunt. Het pakket blijft gedurende meerdere werkdagen beschikbaar, zodat u het kunt afhalen wanneer het voor u past.

Kan ik mijn bestelling laten afleveren op een ander adres dan mijn woonadres?

Ja. Bij het afrekenen van uw bestelling, kunt u het afleveradres ingeven. Dat hoeft niet uw woonadres te zijn.

Daarnaast kunt u uw pakket ook laten leveren in een afhaalpunt of pakjesautomaat in uw buurt!

Kan ik een datum kiezen waarop mijn bestelling bezorgd wordt?

Voor een levering aan huis of op kantoor is een datum van levering kiezen (nog) niet mogelijk. De koerierdiensten leveren doorgaans tijdens de kantooruren. U kunt uw pakket dus ongeveer verwachten tussen 09:00 en 17:00.

Bij een levering in een afhaalpunt of pakjesautomaat, kiest u zelf wanneer u uw bestelling afhaalt. Uw pakket blijft na levering gedurende 5 werkdagen beschikbaar.

Hoe weet ik of mijn pakket verzonden is?

U ontvangt een bevestigingsmail wanneer uw betaling succesvol afgerond is en wanneer uw pakket is ingepakt. Wanneer uw pakket overhandigd wordt aan de koerierdienst, ontvangt u een derde bevestigingsmail met een tracking code en een link naar een pagina waar u de status van uw pakket kunt volgen. Zodra u de inpakbevestiging heeft ontvangen, kunt u het pakket binnen de aangegeven leveringstermijn verwachten.

Kan ik de status van de verzending volgen?

Bij de verzending van uw pakket ontvangt u een bevestigingsmail met een tracking code waarmee u uw bestelling kunt volgen. Heeft u uw tracking code niet meer? Dan kunt u uw code opnieuw opvragen via email of info@collavita.eu

Ik was niet aanwezig op het moment van de levering. Waar vind ik mijn pakket?

Bij afwezigheid wordt u op de hoogte gebracht van de status van uw pakket per e-mail of via een brief in uw brievenbus. Daarin staat vermeld waar u het pakket kunt afhalen of hoe u contact kunt opnemen met de door u gekozen koerierdienst om een nieuwe levering af te spreken.

Meer informatie over de status van uw levering kunt u terugvinden via de tracking code. Indien u uw tracking code niet meer heeft, kunt u die opnieuw opvragen bij ons op info@collavita.eu .

De leveringstermijn duurt langer dan verwacht. Wat moet ik doen?

Een levering in België duurt ongeveer 1 à 3 werkdagen, nadat u van ons een e-mail ter bevestiging van verzending heeft ontvangen. Indien u merkt dat de leveringstermijn overschreden is, kunt u het best contact opnemen met onze klantendienst per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat. Wij onderzoeken met veel plezier de oorzaak van de vertraging.

Mag ik een pakket weigeren?

Indien u uw bestelling niet tijdig heeft kunnen annuleren, kunt u gebruik maken van het herroepingsrecht van 8 dagen.

Thuislevering

U kunt uw pakket weigeren door dit te melden aan de koerier van de leveringsdienst en door niet te tekenen voor ontvangst. U hoeft hiervoor geen verklaring te geven. De koerier retourneert het pakket dan naar COLLAVITA.

Neemt u het pakket wel in ontvangst en wilt u gebruikmaken van het herroepingsrecht, dan dienen de producten te voldoen aan de retourvoorwaarden. Indien dit niet het geval is, kunnen wij geen terugbetaling uitvoeren.

Afhaalpunt of pakjesautomaat

Het volstaat om uw pakket in het afhaalpunt te laten en niet te tekenen voor ontvangst. De koerierdienst retourneert vervolgens de niet-opgehaalde pakketten. Zodra de terugzending door de koerierdienst bevestigd is, ontvangt u een terugbetaling indien de producten voldoen aan de retourvoorwaarden.

Ik heb het verkeerde adres opgegeven. Wat nu?

Indien u nog geen bevestigingsmail heeft ontvangen dat uw bestelling is ingepakt, kunt u contact opnemen met onze klantendienst per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat. Wij kunnen vervolgens het afleveradres aanpassen voor de verzending plaatsvindt.

Indien u wel een bevestigingsmail heeft ontvangen dat uw bestelling is ingepakt, dient u de volgende stappen te volgen:

Bpost-levering aan huis of op kantoor

Indien de koerier uw afleveringsadres als foutief beschouwd, kan het adres niet meer gewijzigd worden. Het pakket zal vervolgens teruggestuurd worden naar COLLAVITA wegens foutieve informatie. In dat geval kan COLLAVITA een extra administratieve kost van €13.95 aanrekenen.

Levering in een afhaalpunt of pakjesautomaat

Indien u uw pakket in een ander afhaalpunt wilt laten leveren dan hetgeen u opgegeven heeft bij de bestelling, kunt u het best meteen de servicedesk van het afhaalpunt contacteren. Zodra u een bevestigingsmail ontvangen heeft dat uw bestelling ingepakt is, kan uw pakket niet langer omgeleid worden naar een ander afhaalpunt.

Mijn pakket is beschadigd. Wat moet ik doen?

Wanneer de kwaliteit van uw pakket bij levering betwistbaar is (gescheurd, gedeukt, nat…) kunt u het best het pakket meteen weigeren. Dit doet u door niet te tekenen voor ontvangst. De koerier neemt het pakket vervolgens weer mee en retourneert het naar COLLAVITA. Wij zorgen dan onmiddellijk voor een nieuwe verzending.

Stelt u de schade pas vast na ontvangst van het pakket? Dan neemt u het best foto’s van de buiten- en binnenkant van het pakket, van de beschadigde producten en van uw bestelbon. Om u een efficiënte oplossing te kunnen aanbieden, vragen wij u die foto’s binnen de 3 dagen na ontvangst van het pakket aan de klantendienst te bezorgen. U kunt de klantendienst contacteren per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat. In uw e-mail kunt u het best ook uw bestelnummer vermelden.

Mijn pakket werd niet geleverd. Wat nu?

Wanneer u gekozen heeft voor een levering met Bpost, is het mogelijk dat u de koerier gemist heeft. Deze koerierdiensten leveren slechts één keer op het aangegeven adres. Bij afwezigheid wordt u op de hoogte gebracht van de status van uw pakket per e-mail of via een brief in uw brievenbus. Daarin staat vermeld waar u het pakket kunt afhalen of hoe u contact kunt opnemen met de door u gekozen koerierdienst om een nieuwe levering af te spreken.

Meer informatie over de status van uw levering kunt u terugvinden via de tracking code. Indien u uw tracking code niet meer heeft, kunt u die opnieuw opvragen via e-mail op info@collavita.eu .

Bij uw bestelling wordt ook altijd een geschatte leveringstermijn gegeven. Een levering in België duurt ongeveer 1 à 3 werkdagen, nadat u van ons een e-mail ter bevestiging van verzending heeft ontvangen. Indien u merkt dat de leveringstermijn overschreden is, kunt u het best contact opnemen met onze klantendienst per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat. Wij onderzoeken met veel plezier de oorzaak van de vertraging.Ik heb het verkeerde product besteld of een verkeerd product ontvangen. Wat nu?

Verkeerd product besteld?

Geen zorgen! U kunt uw product retourneren als het voldoet aan de retourvoorwaarden, zodat we u kunnen helpen zonder bijkomende kosten te moeten aanrekenen. Contacteer onze klantendienst per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat om uw retour te melden en uw retourlabel te ontvangen.

Verkeerd product ontvangen?

Onze excuses! Wij helpen u graag verder om het probleem op te lossen. Daarom vragen wij u om een foto van de verkeerde producten en van uw leveringsbon op te sturen naar de klantendienst om uw probleem zo efficiënt mogelijk recht te kunnen zetten. U kunt de klantendienst contacteren per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat. In uw e-mail kunt u het best ook uw bestelnummer vermelden.

Mijn pakket is onvolledig. Wat nu?

Om uw probleem zo efficiënt mogelijk recht te kunnen zetten, vragen wij u om een foto van de verpakking, van de producten die u heeft ontvangen en van uw leveringsbon op te sturen naar de klantendienst. U kunt de klantendienst contacteren per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat. In uw e-mail kunt u het best ook uw bestelnummer vermelden.

Volgens de koerierdienst heb ik mijn pakket ontvangen, maar dat klopt niet. Wat nu?

Thuislevering

Indien uw pakket volgens de koerierdienst wel geleverd werd en u geen bericht van afwezigheid heeft gekregen, kunt u bij hen steeds de ondertekende ontvangstbevestiging raadplegen. Wanneer u het ontvangst betwist, zal de koerierdienst een onderzoek starten. Binnen de Europese Unie kan dit tot 3 weken duren. Buiten de Europese Unie duurt een dergelijk onderzoek doorgaans langer. Voor meer informatie en een alternatieve oplossing kunt u het best onze klantendienst contacteren per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat.

Afhaalpunt of parcelshop

De medewerker van het afhaalpunt of de parcelshop vraagt bij de ophaling van het pakket steeds om de bestelbevestiging of een identiteitsbewijs te tonen. Wanneer de medewerker het pakket overhandigt, wordt dit geregistreerd en is er een ontvangstbevestiging beschikbaar. Wanneer u het ontvangst betwist, zal de koerierdienst een onderzoek starten. Binnen de Europese Unie kan dit tot 3 weken duren. Buiten de Europese Unie duurt een dergelijk onderzoek doorgaans langer. Voor meer informatie en een alternatieve oplossing kunt u het best onze klantendienst contacteren per e-mail op info@collavita.eu, via telefoon of chat.

0
Winkelmandje
  • Geen producten in de winkelwagen.